Børneopsparing eller ej – læs fordele og ulemper her

Langt de fleste danskere har lavet en børneopsparing til deres børn, som de får adgang til, når de bliver myndige, men hvad bruger de alle disse penge til, og hvad med dem som ikke har en børneopsparing? Det vil denne artikel se lidt nærmere på.

Hvad er fordelene ved en børneopsparing?

Fordelene er der mange af. Først og fremmest har de unge nogle penge, som de kan bruge, når de bliver myndige. Disse penge bruges som regel på indskud, når man skal flytte hjemmefra samt møbler i forbindelse med dette, mens andre vælger at bruge pengene på spændende rejser eller måske endda på at starte deres egen virksomhed.

Som regel er det alligevel forældrene, der træder til, hvis deres søn eller datter ikke har råd til at flytte hjemmefra, når de runder de 18, da de fleste forældre gerne vil lære deres børn at stå på egne ben, og det indebærer især at flytte hjemmefra.

Hvad er ulemperne ved en børneopsparing så?

Ulemperne ved en børneopsparing er der også nogle af. Man lærer børnene, at man ikke behøver at arbejde for at få penge, og det er en urealistisk tendens. Derudover er der også de børn, som ikke har været så heldige at have en opsparing, og de har derfor ikke de samme muligheder, som de andre børn har. De lærer at stå på egne ben og klare sig selv, men de kan have en hård start, hvis de ikke selv tjener penge.

Som du kan se, er der både fordele og ulemper ved en børneopsparing, men det er helt klart fordelene der vejer tungest i vægtskålen, så har du økonomien til det, kan det godt betale sig at lave en opsparing til dine børn.

About the Author