Stevia sødemiddel – et nyt alternativ til sukker

De fleste kender det med, at man bare er lækkersulten. Så har man bare behov for at spise et eller andet sødt, der indeholder masser af sukker, så man kan få blodsukkeret lidt op og få mere energi. Det er dog videnskabeligt bevist, at sukker, som er et kulhydrat, bliver omdannet til fedt vores krop, hvis ikke vi får forbrændt det hele. Hvis man for eksempel spiser en god omgang søde sager om aftenen, og så sover på det, så er det altså tomme kalorier man får tilført. Overordnet set er for meget sukker altså ikke godt, spørgsmålet er derfor, om man eventuelt kunne finde en alternativ? Stevia sødemiddel er et forsøg på at skabe et sådant.

Stevia sødemiddel – et planteprodukt

De fleste sødemidler, som for eksempel hermesetas, er i høj grad kunstigt fremstillet. Det er der ikke i sig selv noget galt i. Alligevel er der mange, der er skeptiske overfor noget, som ikke kommer fra naturen. Til denne målgruppe, naturligvis også andre, er stevia sødemiddel oplagt at forsøge. Det er nemlig udvundet af verdens mest sødeste plante, Stevia rebaudiana, og er på den måde et rent naturprodukt.

Man behøver ikke være bekymret for, at den store fremstilling af stevia sødemiddel i vore dage vil skade naturen, for planten er ikke som sådan sjælden. Nu har man blot lært at udnytte den som naturresource, og det er der mange fordele ved.

Fordelene ved stevia sødemiddel

Den direkte fordel ved stevia sødemiddel er selvfølgelig, at man har et sundere alternativ til sukker. Nu kan det godt være, at du som læser er lidt i tvivl om, hvorvidt dette middel rent faktisk kan bruges som erstatning for sukker. Og der skal du bare vide, at stevia søddemiddel, selv i små mængder, virker enormt sødende! Der skal ikke bruges ret meget af det før det kan blive for meget, så brugere bliver faktisk rådet til at passe på med det, for ikke at spolere desserten.

I større sammenhænge gør stevia sødemiddel også en forskel. Tænk bare på alle dem, der lider af diabetes 1 eller 2, og derfor ikke må indtage sukker overhovedet. Før i tiden kunne de godt skyde mere end én hvid pil efter en god kage med sukker, eller hvad det nu skulle være. Tænk at skulle undertrykke sin søde tand, eller tænder endda, på den måde. Nu er der kommet et håb for dem også, for stevia sødemiddel bringer ikke patienter med diabetes på afveje i forskel til indholdet af insulin af deres blod. Netop fordi vi hér har at gøre med et 100% rent naturprodukt er der ikke andet at sige, end at diabetespatienter sagtens kan bruge stevia sødemiddel uden at få dårlig samvittighed eller forværede symptomer.

Nu har du i denne artikel læst lidt om stevia sødemiddel. Forhåbentlig ville de fordele som her er ridset op give flere mennesker mod på at prøve dette alternativ til sukker. Det behøver ikke være en helt og aldeles omvæltende erstatning vi taler om, blot et middel til afveksling og balancering, hvilket vil føre til en sundere livsstil.

About the Author