De fleste virksomheder har i dag en frokostordning. Fordi det nærmest er blevet normalen, at der serveres mad på arbejdspladsen, er der en del medarbejdere, der simpelthen forventer det. Det betyder også, at der for virksomheder er en masse muligheder, når det kommer til frokostordninger. Fx er der mange fleksible løsninger, der gør, at man kan skræddersy frokosten, så den er tilpasset den enkelte virksomheds specifikke behov. Hvad enten man ønsker asiatisk inspireret mad fire gange om ugen eller dansk inspireret mad to gange om ugen, er det muligt for virksomheder at finde den helt rette frokostordning. Og ønsker man som virksomhed at kunne tilbyde sine ansatte en sund frokost, hvor der er fokus på de rette råvarer og de rigtige proportioner af næring, er der også mulighed for det.
I disse år er der fokus på sundhed som aldrig før. Der er mange, der har fået øjnene op for, hvordan man kan gøre en forskel for egen krop og sind, hvis man har fokus på at tage det sunde valg. Det har medført, at der er dukket forskellige teorier og retninger op inden for sundhed. For hvad er egentlig sundt, og hvad er ikke? Det er der som sådan ikke noget entydigt svar på. Og det kræver blot en enkelt tur blandt kogebøgerne i boghandlen for at finde ud af, at der er store forskelle på, hvad der bliver opfattet som sundt. Fx er der veganerbølgen, der sætter fokus på, at alt, vi indtager, bør bestå af planter. Modsat er der stenalderkosten, der har fokus på kød og store mængder mættet fedt. Så hvordan kan man som virksomhed overhovedet sikre sig, at den mad, man serverer, er sund?
De fleste sundhedsideer opstår, trender og dør så ud igen. De bliver erstattet af noget andet, som overtager opmærksomheden fra personlige trænere, ernæringseksperter og sundhedscoaches. Fx har der i nogle år været stort fokus på ingefær som roden, der kurerer alt. Lige nu er det gurkemeje, der er ved at indtage ingefærens plads. Og hvem ved, hvad der kommer som det næste? Hvis man i stedet vil have nogle sundhedsmæssige retningslinjer, der bliver ved at stå, skal man gå efter de officielle kostråd. De har ændret sig lidt over de seneste år og har stort set alle fødevaregrupper med. Derfor er det et godt udgangspunkt, hvis man gerne vil servere en sund frokost for sine medarbejdere.
Frokost.dk har specialiseret sig i at tilbyde gode frokostordninger til virksomheder. De har stort fokus på, at der skal være noget for enhver smag. Derfor er det muligt at skræddersy deres ordninger, så man ender med præcis den løsning, der passer bedst til den enkelte virksomheds behov. Og hos frokost.dk er det også muligt at vælge en frokostordning, der har fokus på sundheden. Firmasund sikrer sund frokost til alle de ansatte i virksomheden. Denne frokostordning tager udgangspunkt i netop de officielle kostråd fra Fødevarestyrelsen. Samtidig er menuen godkendt af en klinisk diætist. Derfor kan man være sikker på sund frokost til alle, når man vælger denne løsning.
Mange ønsker en frokostordning på arbejdet, fordi de gerne vil undgå madpakken. Og den lede, mange føler ved madpakken, er nok, at den er meget ensformig. Med en frokostordning, der har fokus på sundheden, behøver man ikke være bange for, at man kommer til at sidde med de samme salatblade hver eneste dag. I den sunde frokostordning er der nemlig også fokus på variation, da intet er sundt, hvis man spiser det hver eneste dag. Med en sund frokostordning er man ikke alene sikret gode og sunde retter, men også varieret kost. Det betyder, at der med en sund frokost er noget for enhver smag.
Sund mad kan sommetider være en smule dyrere end andre valg. Men for en virksomhed kan det anses som en investering at tilbyde sund frokost til de ansatte. Idet mange mennesker i dag går langt mere op i sundhed, end det var tilfældet for blot få år siden, vil man ved at sørge for sund frokost tilfredsstille det behov hos de ansatte. Samtidig vil sund mad give mere energi og et bedre humør på kontoret. Når man får en let og lækker frokost, er man fri for at skulle sidde og være ved at falde i søvn efter frokostpausen. Samtidig giver sund frokost og sund mad generelt mere mentalt overskud, hvilket skaber bedre stemning og et godt arbejdsmiljø på kontoret. Derfor kan det godt betale sig for virksomheder at overveje det sunde valg, når der alligevel skal bestilles en frokostordning.
En virksomhed kan i sidste ende komme til at tjene penge på at tilbyde deres ansatte en sund frokost. Når man gør noget hver dag, gør det nemlig en stor forskel i det lange løb. Og spiser man sund frokost hver dag, vil det forbedre den overordnede sundhed. Det gør, at man er mere produktiv, når man er på arbejdet. En sund krop er nemlig lig med et friskt hoved, og det virker som bekendt bedre end det modsatte. Samtidig vil en forbedret sundhed give bedre modstandsdygtighed over for baktier go sygdomme. Ultimativt vil det betyde færre sygedage blandt medarbejderne, hvilket virkelig er noget, der kan ses på bundlinjen. Derfor kan det anses som en investering for en virksomhed at sørge for en sund frokostordning på arbejdspladsen.