Hvordan takler man bisættelse i københavn ved dødsfald?

Ved et dødsfald, er der mange som vælger en bisættelse, til deres kære. En bisættelse er kendetegnet ved, at kisten efter begravelsesceremonien bliver kørt til nærmeste krematorium og brændt. Tiden fra, at den afdøde bliver kremeret til, at de pårørende nedsætter urnen med den afdødes aske i en urnegrav eller spreder asken ud over havet, kan tage en til to uger.

Denne form for at blive begravet, er den mest almindelige i Danmark eftersom ca. 75 % af danskerne vælger denne form.

Det er ikke nemt, at skulle miste en af sine kære og derfor vil man ofte gerne sige farvel på en flot og god måde. En bisættelse starter derfor som oftest i en kirke, men i princippet kan ceremonien også finde sted i et privat hjem eller lignende. Dette går selvfølgelig an på hvilken tro man og den afdøde har. Det er ikke alle, som tror på Gud og derfor er der nogen, som vælger at holde ceremonien et andet sted end i en kirke. Derfor afhænger forløbet i ceremonien også af, om det er en religiøs ceremoni eller ej, men fællesnævneren er, at man er samlet for at sige farvel til den afdøde.
Hvis den afdøde og dens familie er kristen, vil ceremonien ofte ske i kirken, hvor jordpåkastelsen også vil ske. Hvorimod jordpåkastelsen, ved en begravelse, normalt foregår ude ved graven. Efter ceremonien bæres kisten ud til en rustvogn. Det er familien, der har udvalgt de seks folk, der skal bære kisten ud af kirken, og det er vigtigt at have det på plads, inden ceremonien starter. Eftersom kisten er ret tung, skal der bruges en del muskler og derfor skal der være 6 mennesker til at bære kisten ud til rustvognen. Dette betyder også, at det er vigtigt, at organisere hvem der skal bære hjørnerne og hvem der skal bære midten. Det skal gerne være nogle stærke, som kan tage hjørnerne, da det er disse som vejer mest og godt kan være ret tunge at tage. Endelig er det også værd at sørge for, at dem der bærer over for hinanden er nogenlunde lige høje.

Når kisten har forladt kirken, følger de pårørende med ud til bilen og kisten bliver langsomt kørt ind i rustvognen på dertil indrettede skinner. Når de pårørende har sagt deres sidste farvel og måske har lagt en blomst eller en anden meningsfuld ting, kører rustvognen til nærmeste krematorium.

Derefter vil der ofte befinde sig en farvelfest hos de pårørende, hvor alle de efterladte kan snakke sammen om situationen og give sit endelig farvel for den afdøde. Denne farvelfest er ofte nedtrykt og ikke noget man vil forbinde med en glædes fest, men det er en del af ceremonien og det kan være rart, at snakke om situationen som efterladte, med andre som står i nogenlunde samme situation.

 

Stå du i den situation at du skal stå for en bisættelse?

Det er ikke rart, at skulle stå for en bisættelse i københavn og det kan hurtigt virke uoverskueligt og forvirrende. Derfor er der flere steder, hvor du kan få hjælp til bisættelsen af din kære. Hos Begravelses Service kan du få hjælp og få svar på alle de spørgsmål, du muligvis har. Da denne tid, gerne er en tid, som man gerne bare vil have overstået, kan du trygt overlade dine gøremål til Begravelses Service. Begravelses Service er nemlig en begravelsesforretning, som lever af at hjælpe dig, når du står i en svær situation og muligvis ikke har prøvet lignende før. Da der er mange opgaver, som hører med til, når en kær går bort, kan man i god tro få hjælp, så man ikke skal stå med det hele selv.

About the Author